İşletmenizi kolayca izleyin

Stok Programı, Ön Muhasebe Programı, E-Ticaret siteleri için artık daha fazla araştırmanıza gerek yok.

Kampanyalar

Ücretsiz Kayıt Ol

Kullanıcı Sözleşmesini Onaylıyorum

Mağaza Oluşturma

Sarebu.com'un giriş sayfasına belirlediğiniz mail adresiniz ve şifreniz ile girebilirsiniz. Şifrenizi istediğiinz zaman değiştirebilirsiniz, eğer şifrenizi unuttuysanız 'Şifrenizi mi Unuttunuz' linkine tıklayabilirsiniz. Sizi şifre yenileme ekranına yönlendireceğiz.

Siteye giriş yaptıktan sonra eğer bağlı olduğunuz bir mağaza yok ise ilk yapmanız gereken şey bir mağaza açmaktır. Sol tarafta bulunan menü kısmında Mağaza->Yarat butonuna tıklanır ve gerekli bilgiler girilerek mağaza yaratılır. Bir kullanıcı sadece bir mağazaya bağlı olabilir. İlerleyen zamanlarda çoklu mağaza seçeneğimiz olacaktır.

Özellik Oluşturma

Mağazanızı oluşturduktan sonra ilk yapmnız gereken, eğer ürünlerinizi belli özelliklerle izleyekseniz(beden, renk, boy, ağırlık) ayarlamaktır.

Bazı sektörler için özellik otomatik olarak yaratılır. İsterseniz bu özelliği silebilir veya yeni bir özellik ekleyebilirsiniz. Örneğin Giyim sektöründe Beden özelliği yaratılmaktadır.

Ürün Tanımlama

Satılan ürünlerin tanımlandığı ekrandır. Bu ekranda sadece ürünün adı, satış fiyatı,  kategorisi ve ölçü birimi girilmektedir.

Ürün Güncelleme

Eğer ürünün satış fiyatı veya adı değiştirilecekse bu bölümden gerçekleştirilebilir.

Ürün Rapor

Satılan ürünlerin tanımlandığı ekrandır. Bu ekranda sadece ürünün adı, satış fiyatı,  kategorisi ve ölçü birimi girilmektedir.

Ürün raporunda özelliklere göre ürün miktarları ve satış fiyatları görünütülenebilir. Ürün için barkod alınabileceği gibi, ürün detaylarına girilerek ürünün şu ana kadar gerçekleşen hareketleri detaylı şekilde incelenir. Eğer ürünün silinmesi gerekiyorsa rapor ekranında silebilirsiniz. Silinen ürün sistemde yok olmaz, sadece satışa kapatılır. Bunun sebebi silinen ürünün geçmiş hareketlerinin ürün silindiği taktirde görüntülenemesidir.

Stoklara Girme

Satınalma yapıldıktan sonra ürünlerin stoğa girildiği ekrandır. Eğer ürünler herhangi bir özellik ile takip ediliyorsa ekranın alt kısmında seçenkler görülebilir. Örneğin T-shirt grubu Small - Medium - Large olarak takip edilirken pantalonlar 36 - 38 - 40 bedenleriyle takip edilebilir. Eğer üreticiyseniz üretim maliyeti ve giriş fiyatı girildikten sonra stoklara giriş yapılır. Bu girişlerin hepsi Stok Raporunda ve Ürün Detay Raporunda görüntülenebilir. İstenildiği taktirde bu ekrandan da barkod çıktısı alınabilir.

Stok Düzeltme

Herhangi bir yanlış stok tespit edildiğinde bu ekrandan kolayca stoklarınızı düzeltebilirsiniz.

Ürün Tanımlama/Stoklara Girme

Hem ürünün tanımlandığı hem de stoklara girildiği ekrandır. Ürün Tanımlama ekranı ile aynı bilgiler girilditen sonra ekstra olarak giriş fiyatı ve giriş miktarı girilir. Eğer özellik takibi var ise bu bilgilerde seçilir..

Stok Hareketi Raporu

Stok Giriş Raporu Satış dışındaki bütün stok hareketlerinin görüldüğü ekrandır. Bu ekranda stok giriş ve çıkışların maliyeti Detaylar sekmesinden incelenebilir.

Satış

Satış ekranında barkodlu ürün okutulur ve aşağıda bulunan satış tablosuna düştüğü görülür. Eğer istenirse barkod okutulmadan önce miktar kısmına ürünün miktarı girilebilir. Miktar değişikliği okutulan üründe de 'miktar' kısmında değiştirilebilir. Ürünün satışından vazgeçildiği taktirde sol tarafta bulunan 'X' ikonuna basılarak söz konusu kalem iptal edilebilir. Ürünler girildikten sonra indirim veya komisyon var ise sayfanın sağ bölmesinde bunlunan alanlar doldurulur. Siz bu alanları doldurduğunuzda satış bölümüne yazdıklarınızın düştüğünü göreceksiniz. Aynı zamanda 'Toplam Bedel' kısmıda güncellenecektir. Mağaza da çalışan birkaç kişi var ise ve personelin satışlarını ayrı ayrı izlemek isterseniz 'Sorumlu' kısmından ilgili çalışanı seçebilirsiniz. Kredi kartı veya nakit satışları ayrı ayrı izlemek istiyorsanız gerekli butonu tıkalayabilirsiniz. Herhangi bir sebepten dolayı(Günsonundan sonra) bir sonraki güne satış girmeniz gerekirse 'İşlem tarihi' sekmesinden gerekli tarihi seçip satışı kaydedebilirisniz. Genel ve Detay Satış Raporunda seçtiğiniz bütün opsiyonların sonucunu göreceksiniz.

İade

Satış İade ekranında barkodlu ürün okutulur ve aşağıda bulunan iade tablosuna düştüğü görülür. Eğer istenirse barkod okutulmadan önce miktar kısmına ürünün miktarı girilebilir. Miktar değişikliği okutulan üründe de 'miktar' kısmında değiştirilebilir. Ürünün iadesinden vazgeçildiği taktirde sol tarafta bulunan 'X' ikonuna basılarak söz konusu kalem iptal edilebilir. Ürünler girildikten sonra indirim veya komisyon var ise sayfanın sağ bölmesinde bunlunan alanlar doldurulur. Siz bu alanları doldurduğunuzda iade bölümüne yazdıklarınızın düştüğünü göreceksiniz. Aynı zamanda 'Toplam Bedel' kısmıda güncellenecektir. Mağaza da çalışan birkaç kişi var ise ve personelin iadeleri ayrı ayrı izlemek isterseniz 'Sorumlu' kısmından ilgili çalışanı seçebilirsiniz. Kredi kartı veya nakit satışları ayrı ayrı izlemek istiyorsanız gerekli butonu tıkalayabilirsiniz. Herhangi bir sebepten dolayı (Ör. Günsonundan sonra) bir sonraki güne iade girmeniz gerekirse 'İşlem tarihi' sekmesinden gerekli tarihi seçip iadeyi kaydedebilirisniz. Genel ve Detay Satış Raporunda seçtiğiniz bütün opsiyonların sonucunu göreceksiniz.

Satış Raporları

Kalem kalem satışları görebileceğiniz sayfadır. Kategorilerin ve çalışanların ayrı ayrı toplam satışlarını, genel toplamı, nakit ve kredi kartı gelirlerini kolayca görebileeceğiniz bir ekrandır. Raporda en son satılan ürün raporun başında yer alacak şekilde uyarlanmıştır.

Satıcılar

Mağazanız için satın aldığınız ürünlerin üreticileri, toptancılarıdır. Satıcı Yarat sayfasında 'Satıcı' Türü seçilerek gerekli bilgiler girilir ve kaydedilir. Gider Oluştur sayfasında mevcut satıcı seçilerek gerekirse borç veya ödeme girilebilir. Eğer nakit bir alım ise 'Nakit Ödeme' seçeneği ile ödenebileceği gibi bir borca yönlik ödeme ise 'Borca Ödeme' sekmesi tıklanabilir. Eğer mal alım söz konusu ise satıcıya borç girilmesi ve 'Borca Ödeme' seçilmesi daha doğru olur. Satıcı Raporunda aynı Ürün Raporunda olduğu gibi satıcıların detaylarını görebilirsiniz. Satıcı Detaylarına tıklayarak satıcının o güne kadar yapılmış işlemlerini bulacağınız gibi ödeme yapmak için Öde/Borç butonuna da tıklayabilirsiniz.

Giderler

Bir mağazanın yemek, su, doğalgaz, KDV gibi giderlerinin girildiği türdür. Satıcı Yarat sayfasında 'Genel Gider' Türü seçilerek gerekli bilgiler girilir ve kaydedilir. Gider Oluştur sayfasında mevcut satıcı seçilerek gerekirse borç veya ödeme girilebilir. Eğer nakit bir alım ise 'Nakit Ödeme' seçeneği ile ödenebileceği gibi bir borca yönlik ödeme ise 'Borca Ödeme' sekmesi tıklanabilir. Eğer mal alım söz konusu ise satıcıya borç girilmesi ve 'Borca Ödeme' seçilmesi daha doğru olur. Satıcı Raporunda aynı Ürün Raporunda olduğu gibi satıcıların detaylarını görebilirsiniz. Satıcı Detaylarına tıklayarak satıcının o güne kadar yapılmış işlemlerini bulacağınız gibi ödeme yapmak için Öde/Borç butonuna da tıklayabilirsiniz.

Müşteriler

Eğer mağazanın düzenli bir müşterisi var ise müşteir yaratılır. Satış ekranında yaptığımız satışlar dışında gelen gelirler müşteri sekmesinden girilebilir. Müşteri Yarat sayfasında 'Müşteri' Türü seçilerek gerekli bilgiler girilir ve kaydedilir. Gelir Oluştur sayfasında mevcut müşteri seçilerek gerekirse 'Alacak' veya 'Ödeme Alma' girilebilir. Eğer nakit bir alım ise 'Nakit Alma' seçeneği ile ödenebileceği gibi bir borca yönelik ödeme ise 'Borca Ödeme Alma'  sekmesi tıklanabilir. Müşteri Raporunda aynı Ürün Raporunda olduğu gibi müşterilerin detaylarını görebilirsiniz. Satıcı Detaylarına tıklayarak satıcının o güne kadar yapılmış işlemlerini bulacağınız gibi ödeme yapmak için Öde/Borç butonuna da tıklayabilirsiniz.

Kullanmaya Başlayın?

Kayıt olmadınız mı? Sizi aramızda görmek çok sevindirici.

İşletmenizi kolayca izleyin

Stok Programı, Ön Muhasebe Programı, E-Ticaret siteleri için artık daha fazla araştırmanıza gerek yok.

Kampanyalar

Ücretsiz Kayıt Ol

Kullanıcı Sözleşmesini Onaylıyorum